Mycket har hänt...

Kategori: Allmänt

 
Det har varit väldigt tyst här och det beror på en del olika saker.
Den största, och jobbigaste, är att lilla Fanta fick somna in för ca 1 månad sedan :(
 
Hon hade flera benbrott, början till patella och troliga höftproblem. Till slut ville vi inte utsätta henne för fler operationer än de fem som hon genomgått  så vi valde att låta henne somna in. Hon måste få leva ett värdigt valpliv också vilket det aldrig nästan blev.
 
Det är oerhört tragiskt och hemskt att vi bara fick 2,5 månad med denna otroligt härliga hund.
Snällare hund får man leta efter.
Hon var alltid glad, även om vi var hos veterinären minst 1 g/vecka så var hon lika glad åt att se alla.
Alla sa att hon var den sötaste vavvan de sett, och jag håller med.
Hon skällde aldrig, men hon kunde aldrig lämnas ensam för det gick bara inte.
Hon låg alltid på oss högt upp på halsen. precis som vi inte fick gå.
 
Jag tycker det är jobbigt att skriva om det bara nu, men jag måste också gå vidare..
 
Eftersom vi var så förberedda mentalt på att ha en hund så blev detta lite chockande såklart och vi ville ju ha en hund! Vi var väldigt osäkra på rasen igen, om vi skulle våga gå på detta på nytt. (även om Fanta nog var benskör från början eftersom hon sista gången bröt benet av att bara gå på golvet) så var vi osäkra.
 
Men jag hittade en väldigt fin, lite äldre valp (6 månader) uppe i Umeå. Så långt man kan komma från oss i södra Skåne känns det som. Men sagt och gjort så bokade jag flyg och vi åkte upp och kikade på valpen som heter TinTin. Såklart var det kärlek vid första ögonkastet. Ägarna och vi kom väldigt bra överens och vi träffades och pratade dagen efter också. Sen tog vi med honom hem på flyget.
 
Han är inte som Fanta, ingen kan ersätta henne såklart. TinTin skäller, han vill ligga lite för sig själv ibland, han tvättar inte hela ansiktet på oss konstant, han är lite osäker än.... men han är fantastiskt fin och klok! och rejäl. Han vägde redan 1 kg mer än Fanta när de var lika gamla! Det säger en hel del. Han springer fort som en liten kanin och älskar att va ute. Fanta gillade inte att gå ut, inte så konstigt kanske med tanke på gipset och kylan. men hon var helt klart en innehund. Jag gillar att TinTin kan gå långa rundor och att han faktiskt verkar gilla det också.
 
Så ni har vi hund igen, precis som var tanken från början. Det har varit oerhört jobbigt och jag har svårt att förstå hur jag ska komma över Fanta helt. Det gör fortfarande ont i mig när jag tänker på henne, än om jag kan tänka glada minnen också såklart. Men det gör ont nu....
 
Jag är glad att vi har TinTin, och att han har en helt egen personlighet för han är sin egen och är INTE en ny Fanta. Det är jag väldigt bestämd med. Även om de är väldigt lika i utseendet. Men vi ville ha en sobel Chihuahua och de ser ju väldigt lika ut alla sådana :)
 
Så nu vet ni varför jag inte skrivit, det har vart jobbigt.... men jag hoppas få tillbaka skapandet här snart igen så jag kan dela med mig av inspiration och pyssel till er därute!
 
Jag lägger upp bilder på instagram så ni kan följa mig där under samma namn (mittlivkreativ)
 
 
 
 
R.I.P Fanta
 
 
Kommentera inlägget här: