En spindel i munnen!

Kategori: Allmänt

Idag lekte jag och Hanna tandläkare. Hon ska nämligen dit på fredag, om hon är frisk ,och röntga sina 2 döda framtänder. Sist vi var där var inte så lätt kan jag säga, hon stretade emot den här lilla saken man får i munnen när man ska röntga. Det var svettigt och hemskt, så nu fick vi en med hem så vi kunde vänja henne vid det. 
Och idag vande jag henne vid den genom att leka tandläkare. Det var faktikst ganska kul. alla hennes dockor och nallar fick gå till tandläkaren och undersökas och röntgas. Hanna visade alla stolt hur man gjorde! (får se om hon gör samma på fredag, hrm..). Hur som helst...

Det var min tur att få sitta i stolen, Hanna borstade med en pensel utanpå munnen (ja utanpå, mest för att dockor o nallar kan inte gapa och då blir det lite samma sak för oss som kan), och sen sa hon "Gapa Mamma!". Jag gapade stort. Hanna tog en liten spegel i handen för att titta ordentligt. Hon utbrast då förvånat:
-"Mamma! En spiiindeel i munnen!!""
Jag gapskrattade och förklarade att det var ingen spindel, det var mina gamla amalgam-lagningar som syntes =)

Haha så himla skoj alltså! Barn är underbara ändå!

image53

hur är det möjligt??

Kategori: Allmänt

Och så denna sjukdom.. det började i onsdagsem, bara flög, bokstavligen F-L-Ö-G på mig typ kl 14-15 nåt. Jag fick så ont i ena sidan i halsen, tänkte eller hoppades var nog ett bättre ord, att det skulle gå över. men det ökade, ena sidan var svullen. när jag vaknade tänkte jag att jag måste gå till läkaren.. De frågar "har du haft halsfluss förr?"  Ja, flera ggr säger jag. "Då vet du hur det känns, så där tjockt i halsen" Ja jag vet! "Är det det du har tror du?" Hur ska jag vara hundra på att det är halsfluss och inte nån annan infektion? Det är ju därför man går till läkaren! Suck
Halsprovet, som förresten är det värsta man kan göra hos en läkare tror jag, visade bakterier direkt och jag fick penicilin och gick hem. Eller nä inte hem, för man måste ju till apoteket och stå med alla andra som kanske är friska också! och vänta på att hämta ut sitt recpet. varför kan man inte få första dosen direkt hos läkaren? eller hela kuren? hade vart bättre.
Väl hemma så  känner jag mig kass, jag har 38.8 i feber, inte konstigt. jag går och lägger mig, mår illa, men det går. Sen vaknar jag från o till och gnyr, ja, jag gnyr, eg vill jag inte, ingen hör ändå, men jag kan inte hålla mig, jag mår så dåligt..Niklas o Hanna är där nere, jag orkar inte göra nåt. jag mår mer och mer illa, och till slut så kommer det. Ja bokstavligen här också. Alltså om maninte känner mig kanske man inte tycker det är så illa. men att spy....ojojoj ja det är så hemskt så jag vet inte. jag sväljer o sväljer innan jag verkligen måste gå.
Iallafall det sker inte en gång, utan flera ggr! jag är helt matt! och penicilinen, ja den hjälper ju inte då, och inte heller värktabletterna för att få ner min feber på 39.4. allt är alltså skit. det värker i ryggen också och ajg skakar. Vad är oddsen på att drabbas av halsfluss och influensa samtidigt?! helt sjukt. detta leder till migrän. (så klart) jag har ju ändå allt annat skit, kasta ännu mer, sparka på den som redan ligger.

Jag tar mig igenom det, jag gör faktikst det, nu är det måndag och det hela började i onsdags. men jag mår fan inte helt bra än, nu är jag förkyld också och mår lite konstigt...det sistnämnda är nog penicilinen, jag gillar inte det tabletterna gör mot mig..

Nu är det Hanna som är sjuk. Innna jag fick tillfriskna nåt så när så var det akuten eller jourcentralen heter det välnumera här, som vi fick åka till i lördagskväll för Hanna hade krupp. Hon fick korteson som stackars sköterskan inte fick i henne, hon är så envis. Ja Hanna då alltså..men till slut så sa vi att vi fixar nog det lättare hemma. (då kan man muta med annat än äpplen och clementiner som vi gjorde på sjukhuset=) hemma är mutorna betydligt onyttigare och större än så kan jag säga.
Hemma var inte lättare, det blev i vällingen som hon inte ville dricka, men till slut efter en halvtimmes trugande och mutande så gick det..

Och nu är jag hemma och vabbar också då ,ioch med att jag inte är hundra heller så, ja inte ens 75, men därför är jag hemma. Idag har de planeringsdag på dagis ändå, men nu är hon ju sjuk också. Hon har 39.2 i feber, eller hade, just nu är hon som ett energiknippe! hon springer och dansar osv osv. jag är helt slut!
Så nu förväntar jag mig en lugn kväll, Hanna somnar runt 20.30, sover lugnt utan hosta till 09.00.

Va?! inte möjligt?!  Nej, jag vet...men man kan få önska lite ibland ;0)
Jag vet ju att hon kommer stimma, gnälla och skrika vid tandborstningen, jagas in i pyjamasen runt 22.30, hosta från o till hela natten och vakna så man får stoppa om henne (vilket iofs är mysigt) sen vaknar hon runt 07.00 och dagen är igång!

Flera år äldre!!

Kategori: Allmänt

Jag har inte skrivit på ett tag pga sjukdom osv..kommer till det i en annan rubrik...
men nu ska jag skriva om min titel... "Flera år äldre"..man skulle kunna uppfatta det som att jag känner mig flera år äldre än vad jag är, men det är inte sant så det gör jag inte. Däremot så kommer jag nog bli flera år äldre! för så mycket som jag skrattade förra lördagen när vi var på spelning, det har jag inte gjort på länge.. Du veet när det liksom kommer fram skratt ur en som man knappt känner igen för man har nästan glömt bort dom, du vet det där riktiga skrattet som alla har och som tillhör en. Det är underbart när det kommer fram....helt underbart! jag lever på det än ibland, minnet kommer jag verkligen ta fram när jag vill och kan för att må lite bättre =)

Det var så här....(rewind) vi hade en spelning på fredagen, en vanlig fest. jag var trött efter arbetsdagen, (jag la julschema, det säger en hel del va? när man har skift, semestrar "jag vill inte jobba det", jag vill inte jobba datt" osv osv osv osv, ni anar inte!!) Hur som helst..jag känner att migränen kommer innan spelningen och jag måste ta en dos spray för att klara det. efter ett par timmars bordsvisor och mat så släpptde den, gött,.spelningen gick jättebra, och det var skönt att slippa packa av eftersom vi hade spelning dagen efter också (jag vet, riktigt artistliv ;) men sååå trött jag var på lördagen! men iväg 13.30 igen för nästa gig. jobbigt tänkte jag, och ja jo jobbigt var det kanske lite, men oj så fel jag hade ändå! Nja det började lite illa med att det saknades en stolpe till lampriggen som jag glömt i Smygehus dagen innan, och vi fick ingen förrätt trots att vi svalt där!! men sen...sen var det bara skoj! Vi skrattade och skämtade och spelade TP. Fy fan vad skoj vi hade haha. Det kom en ståuppare på kvällen senare. Martin från Helsingborg och sååå rolig han var tyckte jag. Eg tycker jag inte om sånt på tv, men när man är med andra som skrattar så hängs man med, skumt det där...
Spelningen gick toppen! det var ett bra avslut på hösten. (nu har vi fått in ett jobb till i dec, men ändå, det var ett litet avslut för hösten, och ett avslut som jag definitivt aldrig kommer glömma!)

Så, jag tror att om det är sant att ett gott skratt förlänger livet, så blev jag nog flera år äldre den lördagen!

image52