Cykeltur och trevlig bok :)

Kategori: Allmänt

Idag var jag och Hanna i stan en sväng. Jag kikade på klänningar och kom hem med 2 st (visar sen) från Lindex.
Hanna fick ihop en del pengar igår av blomsterförsäljningen (!) och dansuppvisning för mig och Nicke igår kväll så hon handlade ett kit som man gör egna kort av. Det tog dock lång tid innan hon förstod att man får inte jättemycket för 80 kr. Hon kikade på stora slott för 500 kr. "Men du kan visa ditt kort bara mamma". =)
Nä det funkar inte så. Till slut hittade hon detta kitet för 79 kr så hon fick 2 kr över.
Kändes lite så att hon skulle ta alla sina kronor, men å andra sidan så ville hon det och hon lär sig ju också på det vad pengar är värda.

Jag handlade även två fotoalbum eftersom jag är en sån som faktikst fortfarande lämnar in bilder så jag kan sitta och titta på dom hihi.
Det värsta är att man tar ju en hel del mer kort nu med digitalkameran, och det är svårt att välja ut bland tusen foto åt gången så det slutar alltid med en 500 korts beställning...suck.

Hanna lekte med en kompis på eftermiddagen, och jag sorterade lite bland barnens teckningar och grejer här nere. Det blir snabbt en massa skit rent ut sagt.

I kväll så tog vi av stödhjulen på Hannas cykel, har lovat det så länge nu men aldrig blivit av. Men ikväll försökte vi. Det gick ok. Hon är vinglig, men klarade 5 sekunder själv. Vi provar mer i veckan så till slut ska det väl gå. Hon är ganska rädd av sig så det tar kanske lite längre tid..

Nu har barnen precis somnat, det tog tid för Hampus att somna idag!!! varmt och vilan i eftermiddags var ingen bra kombo.. men men..

Imorrn är det jobb, 2 veckor kvar tills semestern. skönt! Har en hel del som måste göras så det blir stressade dagar minst sagt..

Just det..måste berätta en rolig sak som Hampus sa när vi satt in alla fotona i albumen och han bläddrat igenom det. "Mamma, OJ vad trevlig denna boken är!"
HAHAHA, Det lät så vuxet när han sa ordet "trevligt", Tror det är Anne på dagis som säger dom orden misstänker jag. Gulligt värre var det iaf! :)


Trevlig vecka!


Vår Midsommar 2011

Kategori: Allmänt

Vi firade midsommar med mina kusiner och deras familj, och det är alltid lika trevligt!
Helt vilkorslöst och man kan verkligen vara sig själv med allt vad det innebär :)

Vi började i parken där vi alltid går och dansar på dagen kring mindsommarstången. Hampus ville först inte alls dansa, men när han fick höra melodin från "Jag hamrar och spikar" så tog han mig i handen och drog upp mig och sen dansade vi tills det var slut, han tyckte det var så skoj :)

Sen blev det middag här hemma hos oss, älskar midsommarmaten! och jag hade gjort olika grenar som vi tävlade i. Kajsa vann i år igen :)
Grenarna var bla. reklamjinglar som man skulle gissa, kändisar som barn, lägga en fyrkant, gissa städer, gissa seriefigurer mm.

Sen satt vi och snackade, Anna provade typ hela min garderob ;), och jag och Kajsa spelade storjenga. Jag vann! :)

På kvällen blev det några parti kortbingo till min stora fördel. Det gick dåligt i början, trots att jag brukar ha tur, Kajsa var lagom kaxig när hon vann storpotten första gången (*skratt*), sen tog jag hem sista storpotten på ca 70 kr.

En helt perfekt midsommar!

Idag har jag haft ett par kusinbarn här som lekt och de sålde blommor till alla som gick förbi, det var spännande tyckte dom, och någon kund fick dom allt som gav ett bidrag (dock utan att ta blommor med sig :)

Skönt att det bara är lördag idag. Blir en lugn kväll.

Ha det bra alla!Jag och Hanna matchade varandra i Smooph klänningar och kransar som vi gjort innan på dagen.


Jag innan jag gick, älskar den fina jeansjackan från Kappahl. Har pimpat den lite med stenar som ett hjärta som man skymtar på bröstet, har även strukit fast 3 silverstjärnor på ryggen.


I parken är det fikadags.


Kram!!
"Så göra vi när vi tvättar våra kläder"


När vi kom hem och skulle fixa maten så var det en liten kille som inte orkade längre utan behövde sin middagslur :) somnade på bordet till en film.


Maaaaaat!


En av uppgifterna var att föräldern fick en färdig legoskulptur och denne skulle berätta för barnet (utan att se varandra )hur det skulle se ut. Barnen var så duktiga!!


Funderingar kring städerna...


Det jobbas febrilt med frågorna!


Sent på kvällen käkade vi jordgubbar, ett måste så klart!!


Blomförsäljning pågår!


Nyplockade blommor som hänger fint i glas.

Simskola, begravning och orättvisa.

Kategori: Allmänt

Veckorna bara rusar iväg!
Niklas kom hem från Tyskland idag efter att ha varit där i veckan.
Mamma har varit här ett par dagar och hjälpt mig med barnen.
Hanna har börjat simskola på morgnarna 07.20 (!) varje dag i tre veckor.
Det ska bli så spännande att se vad hon lärt sig efter denna tiden!!

Jobbfronten är fullsmockad, jag har att göra om man säger så!

Idag var jag på begravning för Anna-Greta. En fin ceremoni var det. Man tror att man är stark och ska fixa det utan att lipa, men det gick inte. Det är många känslor som kommer i en kyrka, och man ska inte hålla inne med sånt anser jag. Det var skönt att få ta avsked, hon blev 91 år så hon hade levt ett långt och lyckligt liv.
Vila i frid "momma"

Det som däremot är orättvist är när unga människor dör! Mina tankar går till familjen Cammerö som miste en familjemedlem i förrgår. Usch, jag kan inte ens föreställa mig hur dom måste känna sig just nu! Fruktansvärt att det kan gå så fort!?! Måtte dom hitta ett botemedel mot cancer snarare än kvickt så att inte fler familjer får genomlida nåt sånt!

I morrn är det midsommar och den firas med goda vänner (kusifiner). Det kommer bli dans, lek och god mat!


Ha en skön midsommar alla där ute!