Lussekatter och Guitarr Hero

Kategori: Allmänt

Helgen började med en massa julpyntshandlande från Panduro och ett helt nytt Gutarr Hero till Wii :)
MAO, helgen räddad  *skratt*
Det var skitskoj! Till en början tänkte jag att jag kommer aldrig fixa dessa kombinationer, men nu är jag på medium redan, och där kommer jag nog stanna. hehe, känns tryggt och bra, jag kan en hel del, och en hel del kan jag inte. Så den nivån blir bra, det är skoj och det räcker långt, haha allt efter medium är en ren bonus!
I lördags så var jag och shoppade lite gardiner och löpare med min mamma, fick tyvärr ett megastenskott mitt på bilrutan!! det small så öronen gjorde ont. ni vet ett sånt skärande ljud, uähhh.!! Så vi får se...hur länge det håller.. jäkla lastbilar!

Efter det så fixade vi äntligen till uterummet. Eftersom vi har vinrankor där (jo jättesnyggt!) och de växer som ogräs så såg löven lite bruna ut nu och jag var tvungen att ta dom innan de trillade ner. Shit vilket jobb. Alla druvor åkte ju ner bara man tittade på rankan. och ibland råkade man trampa på dom, suck, efter ett tag så var det klart. Vi klippte även lite buskar och jag räfsade lite löv, eller....vänta....inte LITE, utan jag tror vi har så vi kan fylla typ 5 containrar!!
eller nåt i den stilen iaf. fattar inte var allt kommer ifrån. Alltså, vi ska inte ha trädgård, jag vill ha den, men jag vill att nån annan sköter den! Funderar på att hyra in en gammal man som älskar att påta..

Söndagen så bakade vi lussekatter med Hannas kompis Viktoria. Vi käkade även middag där sen. Det var himla trevligt! De var så duktiga och söta :) Hanna gillar ju inte kladd på fingrarna så degknådandet stod jag för, men hon formade lite gubbar och ormar *fniss*
Jag ska lägga in bilder här snart!!

Och nu är det måndag...det förstör allt...nä, men jobbig dag på jobb idag, trist...jag vill alltid va ledig lör, sön, mån...hade varit perfekt!

image58


image59

"annan snö!"

Kategori: Allmänt

Imorse hade vi lite snö på marken, och Niklas skulle lämna Hanna på dagis.
När de gick utanför ytterdörren sa Hanna häpet:
-"OJ!". Niklas tog upp lite snö i handen som hon fick känna på. Då sa hon:
-Kall....Annan snö?
Hon menade att hon vill ha annan snö som inte var så kall. *skratt*
Niklas förklarade att all snö är kall. nawww!

Äntligen nytt matbord!

Kategori: Allmänt

Till sist blev det då ett matbord med 6 stolar i oljad ek. Jag fick bestämma till slut. Nicke tycker det är alldeles för stort, (ärligt talat tycker jag också det ser stort ut när man är van vid ett tvåmannabord som stått där tillfälligt)
Men fan vad snyggt det blev. Jag har önskat mig ett sånt här matbord sen..... ja sen jag flyttade hemifrån första gången. men har aldrig haft råd, eller plats. jaja får Nicke bestämma så har vi ingen plats nu heller, men det är en helt annan sak. Jag har fått mitt bord =) och mina 6 stolar. Man måste ha 6 stolar till ett matbord tycker jag.

Jag måste säga att hela rummet är så fyllt av värme. Hur kan man känna sån värme? Kanske beroende på träslaget? Jag ser framför mig hur jag lägger på den röda julduken, och hur rummet är fyllt av olika halmgrejer och röda julsaker. Som en riktig bondmora står jag där med mitt förkläde och schalett, och dukar fint till gästerna som ska anlända. Givetvis är allt hemlagat och hemmabakat som jag bjuder på. Jag ser mig själv sitta o pyssla med barnen inför jul, vi sätter nejlikor i apelsiner och gör smällkaramaller som ska hänga i granen....va? var var jag? ja just det..host...jag drömde iväg lite bara....hehe
Nu har jag mitt bord i allafall och nu kan jag fylla det med minnen =)


Jag är konstig...(schhh), men till mamma sa jag när hon föreslog en stol med avtagbar dyna. "är du inte klok?!" Hur jäkla fult är det, nej det sla jag verkligen inte ha!!" Idag när jag ringde så var det liksom så:

 -"mamma, host jag har köpt ett bord och stolar"
 -Jasså? Vilka stolar då? 
- "Ja, eh, hrm.....jo....det blev såna som var bra för Hanna när hon ska stå med vatten och annat" 
- "Såna i skinnimitation som är lätta att torka av som du ville ha?"
- "njae, inte rikigt.....det blev såna jag inte ville ha från början"
- "men dom är ju inte bra"
- "Jo, jag tänkte om" hehe

Snacka om tvillingfasoner (stjärntecknet mitt) Men skitsamma ! Jag är nöjd. blev lite orolig när jag läste om ekbord och inoljning, att barn och ekbord kanske inte går ihop riktigt. men vi ska köpa sånt bra oljvax så får vi se...Det var rätt billigt och man kan slipa ner det om det bllir fläckar.....Rättning. NÄR det blir fläckar... =)
Men å andra sidan så är utbudet ek just nu, det finns faner liknande, men Nicke "vägrar att äta på ett skrivbord" som han kallar det när det är faner. Han tycker det liknar hans skrivbord.

Jag ska ta foto på det sen... Det jobbiga var att vi fick själv skruva ihop stolarna! Jo jag älskar att skruva, men stolar! kom igen... lite overkill, men det gick bra till slut, vi fick ta lite med slipen för att vissa sitsar skulle passa men ändå.
haha

Vi köpte ett soffbord också, ett mindre för att rummet ska se större ut, (men det är klart med ett 180 bor doch 6 stolar gör det kanske varken från eller till nu) men det bordet ska oljas, så jag väntar på att köpa oljan sen så ska jag fixa det också..

Jag är glad att vi hittade ett nu innan jul, kanske kanske mina drömmar som jag skrev om innan blir sanna redan denna julen.... iallafall... kanske några av dom?