Mästerkocken.. Äntligen kanske min utbildning som kock börjar visa sig! (jo, det är sant, jag är utbildad kock hur konstigt det än låter =)Jag har faktiskt lyckats laga riktigt smarriga middagar nu flera veckor! Fast jag tycker det är lite skoj också. Jag har letat lite recept på nätet och sen gjorde jag en veckomatsedel och köpte in det som behövdes och det underlättar kan jag säga! Så mycket enklare att laga mat när man slipper upptäcka att mjölken är slut till pannkakssmeten precis när man bestämt att man är otroligt sugen på just pannkakor!! osv osv...Igår tex. hade vi ICAs smarta bakpotatis. Man köper dom två och två i en påse och sen bara in i micron i tio minuter med påsen och allt och sen klart! Hur smidigt som helst! I dessa la jag Philadeplphia ost som var smaksatt med ört/vitlök. (ett tips jag fick på nätet) och det var så gott! Jag hade färsbiffar till detta med dijonsenap i. (Det var Niklas som hade sett att Jamie Oliver hade det så efter det har jag kört en hel del med Dijon senap som smaksättning)Förra veckan tog jag köttfärs och blandade med lite tacokryddor och sen la jag detta i stora pastarör och sen in i ugnen med riven ost över, det var gott och lite annorlunda.Och idag lagade jag fläskytterfilegryta. Jag blandade lite recept som jag hade, och det blev super! Niklas sa idag att jag hade blivit riktigt bra på att laga mat (tyckte han inte det innan?! *skratt*) Recept nedan:Filégryta á la Annika1 bit fläskytterfilé1 röd paprika1 gul lök5 färska champinjoner1 paket Milda matgrädde1 buljongtärningkinasoyasaltgrovmalen svartpepparJag skar parikan i strimlor och hackade löken rätt så fint. Champinjonerna delade jag först och sen skivade jag dom fint.Allt detta fick stå och puttra med lite smör i en tio minuter, sen la jag allt i en skål.Filén putsade jag och sen skar i små kotlettbitar och banlade ut dom lätt med handen. Sedan stekte jag dessa så de fick en fin färg. Sen blandade jag i svamp/paprika/lök blandningen och tillsatte grädden, soyan, kryddorna och en buljongtärning. Så fick allt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Till detta hade vi klyftpotatis. Rekomenderar detta skarpt!!