Vardagsrummet just nu

Kategori: Allmänt, Inredning

 
Inredning är så himla kul! Och förändringar, och saker man inte gillat innan och sagt "aldrig att jag ska ha en sådan eller en sådan" som helt plötsligt kommer till sin rätt.
Det är lite roligt tycker jag, även om jag omger mig av en del saker som hängt med väldigt länge och som betyder mycket för mig, så är det kul att förnya sig lite.
 
Något som jag tröttnat mycket på är allt det röda till julen.
Visst en och annan röd liten tomte kan få stå framme, men förr gick jag all-in med röd tejp på köksrutorna, röda julgardiner, julstjärnor, röda tomtar, dukar osv osv.
 
Nu har jag gått över till mer dovare stil i julpynt och vill inte ha för mycket men ändå stilfullt och saker som jag gillar. Ibland sätter jag bara på ett rött sidenband på en redan befintlig sak så blir det lite juligare bara det.
 
Jag tror att jag håller på att bli stor hahaha
 
Tänkte visa lite hur vardagsrummet ser ut efter att vi satt en hylla bakom soffan.
Dels för att jag sett andra ha det och det är ganska fräckt, och dels för att det är lättare att dammsuga bakom soffan då den är hemskt tung att dra fram för i soffan (förvaring i divanerna) ligger mina typ 100 sällskapsspel som bara väntar på att få spelas :0)
 
Hyllan köpte vi på IKEA, en lackhylla så den var väldigt billig och passade precis med längden på vår soffa om vi tog en lång och en kortare. Perfekt!
 
 
 
Här ser man, bilden gör sig inte riktigt rättvis med blixt och grejer, men det är såå mysigt och jag älskar det så mycket!
 
 
 
Här ser man lite bakom hur den sitter.
(Skorna är ett par skor som mormor och morfar haft som prydnad och vi barnbarn sprang alltid omkring i dom när vi träffades så det är ett minne som går långt långt tillbaka. Jag hade turen att få dom efter lottning när mormor gick bort. De kanske inte är så fina men för mig betyder dom en hel del)
 
 
 
 
Jag gillar glaskupor och har en del i hemmet. Dessa blev jag överlycklig när jag såg komma ut i höst på IKEA. Och dessa söta djuren passar perfekt i (också från IKEA)  Det enda som stör mig lite är att kuporna är rökfärgade. Hade hellre velat ha dom neutrala, men det är snyggt ändå.
 
 
 
Här är lite av mitt julpynt, Isbjörnar från Rusta.
 
 
 
Och en av alla mina renar. Renar är något jag fallit för på senare tid. Har en del silverrenar och gillar verkligen det till julen.
 
 
 
Hittade detta gamla ljusklotet som vi hade i vår första gemensamma lägenhet jag och Nicke.
Dinousarien fick ett litet sidenband på sig så han också är lite julig. I fönstret där bak ser ni en av de andra renarna.
 
 
 
Sen blandas det med lite mer gammaldags jul. Här är ett vackert gammalt skåp där jag varje år lägger grandekortaion med belysning. Tycker det ser så fint ut. Mitt lego Cluedo fick stå kvar ett tag till. Brukar annars ha Jesus krubba men Cluedo tog sådan tid att bygga så det får va kvar.
 
 
En av kuporna. Ändrade om så det ser ut som en riktig skön julstämningsbild liksom där de ger varandra en kram. (Bilden är utan blixt, därav lite suddig)
 
 
Ja, det var lite av vardagsrummet just nu.
I fönstret står stjärnor som lyser och utanför är det ljusslinga längs hela huset.
Ser lite roligt ut för det sträcker sig över garaget med så det ser ut som vårt hus är megalångt! (även om det är ganska långt ändå)
 
Julen är härlig, jag gillar den så mycket!
Men jag vill vänta lite så jag hinner njuta av pyntandet...
 
Snart kommer granen också, mmmmmmysigt
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: